(15)

Miss Marple rammer plet

ljudbok och e-bok


I Agatha Christies noveller om Miss Marple ser vi den ĂŠldre dame skarpsindigt lĂžse den ene gĂ„de efter den anden, til trods for at politiet har opgivet at opklare sagerne. Miss Marple rammer plet – hver gang.

Miss Marple er Agatha Christies amatĂžrdetektiv, hvis evner altid undervurderes, fordi hun udadtil bare ligner en sĂžd og lettere pĂ„trĂŠngende gammel dame. Miss Marple optrĂŠder i 12 af Agatha Christies romaner og adskillige noveller, og det er hendes nysgerrighed og menneskekundskaber, der som regel resulterer i opklaringen af selv de mest indviklede sager – altid til politiets store forbavselse.

Agatha Christie (1890-1976) er Englands ukronede krimidronning og skaberen af kendte og elskede figurer som mesterdetektiven Hercule Poirot og den lettere pÄtrÊngende, men ikke desto mindre geniale Miss Marple.

Agatha Christie er den bedst sÊlgende krimiforfatter i verden, og hendes bÞger er oversat til flere sprog end William Shakespeares. Mange af romanerne er tilmed blevet lavet til bÄde film, TV og sat op pÄ hÊderkronede teatre.