(0)

Mit dobbeltliv

e-bok


Hans liv har pÄ alle mÄder vÊret usÊdvanligt. Han har deltaget i to rockerkrige med sprÊngstoffer, maskinpistoler og panservÊrnsraketter. FÞrst som medlem af den berygtede rockergruppe Hells Angels. Senere som politiets hemmelige agent. Og han har lagt navn til sagen, der blev en af de seneste Ärs mest opsigtsvÊkkende skandaler i Danmark.

Men hvem er Dan Lynge? I en ĂŠrlig, direkte og usentimental selvbiografi fortĂŠller den tidligere rocker og politimeddeler om sin opvĂŠkst som fodboldspillende enebarn pĂ„ den kĂžbenhavnske vestegn. Om fascinationen af motorcykler, der fĂžrte ham ind i 1970’ernes spirende rockermiljĂž. Om mĂždet med vilde engle, hurtige damer og korrupte politibetjente. Om vĂ„bensmugling, attentater og drabsforsĂžg.

Dan Lynge-kommission afleverede i september 2006 sin officielle beretning efter tre Ärs undersÞgelse af sagen. Deres rapport afslÞrer store fejl i systemet, men frikender alle involverede for ansvar. Kommissionens arbejde er sjusket, enÞjet og skandalÞst dÄrligt, konkluderer de fire journalister, der i 2004 modtog Cavlingprisen for deres afslÞring af sagen, i denne opdaterede og endelige version af Dan Lynges biografi.