(5)

Mit liv, min linedans

ljudbok och e-bok


"Jeg er fĂždt i dur, og der har jeg bevĂŠget mig det meste af mit liv. For mig skinner solen, og glasset er halvt fyldt, men nĂ„r det er sagt, tiltrĂŠkkes jeg af mol. Mol som i de store dramaer – og dem har der vĂŠret nogle stykker af."

SĂ„dan omtaler Sonja Oppenhagen selv sit livs op- og nedture. I "Mit liv, min linedans" Ă„bner den folkekĂŠre skuespillerinde for et liv prĂŠget af mange opgĂžr – opgĂžret med den svigtende far, opgĂžret med lillepigerollen pĂ„ scenen og opgĂžret med barndommen og lĂŠngslen efter trygheden, indtil hun fandt meningen med livet som skuespiller, mor – og i kĂŠrligheden.

"Mit liv, min linedans" er en inspirerende og livsbekrÊftende fortÊlling om lÊngslen efter frihed og troen pÄ kunstnerisk integritet. Sonja Oppenhagen har stÄet pÄ scenen i mere end 60 Är og fortÊller bÄde anekdoter fra dansk teater og giver et indblik i sine store folkekÊre roller i blandt andet "Badehotellet" og "Matador".

Sonja Oppenhagen (f. 1948) har i snart 60 Är vÊret en af Danmarks mest populÊre og folkekÊre skuespillerinder. Hun startede oprindeligt som balletbarn pÄ Det Kongelige Teaters Balletskole, men skiftede siden til teatret og blev uddannet som skuespiller fra Odense Teater i 1971.

Siden har hun optrÄdt pÄ blandt andet ABC Teatret, Aveny Teatret og Folketeatret, spillet revy i Holstebro, HjÞrring og Tivoli, indspillet film og ikke mindst vÊret pÄ rollelisten i TV-serier som "Matador" og "Badehotellet".