(0)

Moderen

e-bok


Ernst Ahlgrens roman "Moderen" fortÊller om den svÊre relation mellem en ung mand og hans mor. Moren forstÄr ikke sin sÞn, og sÞnnen frustreres over hendes nysgerrighed i en sÄdan grad, at han trÊkker sig fra hende, og de forbliver fremmede over for hinanden, mens moren i ét vÊk forsÞger at nÊrme sig ham, og han forsÞger at trÊkke sig bort.

Victoria Benedictsson, der gemmer sig bag pseudonymet Ernst Ahlgren, nÄede ikke at blive fÊrdig med "Moderen", fÞr hendes livslede og tungsind overvandt hende og drev hende til selvmord. I stedet skitserede hun slutningen af romanen for at hendes betroede ven, LundgÄrd, kunne gÞre den fÊrdig, nÄr hun ikke var der lÊngere. Den udkom pÄ svensk efter hendes dÞd og blev i 1897 oversat og udgivet pÄ dansk.

Victoria Benedictsson (1850-1888) var en svensk forfatter, der skrev en rÊkke bÞger under pseudonymet Ernst Ahlgren. Hun debuterede som forfatter i 1884 og frem til sin dÞd i 1888 skrev hun flere romaner, der efterfÞlgende blev oversat og udgivet pÄ dansk. Victoria Benedictsson begik selvmord pÄ et hotel i KÞbenhavn efter lang tids sygdom og et ulykkeligt Êgteskab. Hun ligger begravet pÄ Vestre KirkegÄrd i KÞbenhavn.