(0)

Moderniseringen af den offentlige sektor. 3. opdaterede og reviderede udgave

e-bok


Moderniseringen af den offentlige sektor har konstant vÊret pÄ dagsordenen siden 1983, hvor det fÞrste danske moderniseringsprogram blev prÊsenteret. Alle regeringer har siden da fulgt det samme spor, og skÞnt hvert Ärti har sin version af moderniseringsprogrammet, har alle tiltag holdt sig inden for de udstukne overordnede rammer: Þkonomisk ansvarlighed og omstilling.

Ejersbo og Greve gÞr med denne bog status over, hvordan moderniseringen er forlÞbet og hvordan den kan fortolkes. De undersÞger de vÊsentligste reformtiltag og forvaltningspolitikken i perioden 1983-2013. Forfatterne formÄr at give lÊseren overblik over reformernes indhold og betydning pÄ udvalgte omrÄder som mÄl- og resultatstyring, markedsstyring, regelforenkling, ledelse- og personaleudvikling samt digitalisering. Desuden dokumenterer Moderniseringen af den offentlige sektor skiftet fra New Public Management til en ny styringsmodel med vÊgt pÄ centralisering og digitalisering, som bogen betegner "den neo-weberianske stat i den digitale tidsalder".

Bogens forfattere har forsket i offentlig ledelse og organisation i en Ă„rrĂŠkke, og bogen er skrevet med stor indsigt i emnet. Den vil have interesse for alle, som beskĂŠftiger sig med forvaltningspolitik og offentlig ledelse.

Dette er en opdateret og udvidet 3. udgave af bogen, der fĂžrste gang udkom i 2005.