(0)

Modstand og befrielse

e-bok


"Den 9. april 1940 var Danmark blevet besat af tyskerne. Modstanden havde vĂŠret spredt og kortvarig. 16 danske soldater havde mistet livet.

Den danske regering havde bÞjet sig sÄ hurtigt for de tyske krav, at den Þvrige verden ikke lagde mÊrke til, at der havde vÊret nogen modstand. Danmark var pÄ fÄ timer blevet indlemmet i Hitlers magtomrÄde."

"Modstand og befrielse" handler om den modstandskamp, der foregik i Danmark under besÊttelsen. Da samarbejdspolitikken med besÊttelsesmagten brÞd sammen i 1943, begyndte modstandsbevÊgelsen for alvor at organisere sig og slÄ til mod tyskernes fabrikker og strategisk vigtige omrÄder. Bogen fortÊller om samarbejdet med England og Sverige i kampen mod besÊttelsesmagten, der fÞrst sluttede i Danmark den 4. maj 1945.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1990.

Ole Helmer Jensen (f. 1926) var forfatter til en rÊkke bÞger om europÊisk historie med vÊgt pÄ militÊre og politiske begivenheder. SÊrligt hans bÞger om anden verdenskrig har vÊret populÊre og lÊst pÄ mange af landets skoler og gymnasier.