(0)

Mogens Glistrup : Fra Bornholm til Folketinget. En biografi - 1926-1973 - Bind 1.

e-bok


Mogens Glistrup ĂŠndrede danmarkshistorien ved jordskredsvalget 1973. Den bornholmske skatteadvokat var en politisk opkomling, hvis provokationer gav alle gammelpartierne en syngende vĂŠlgerlussing og satte en helt ny standard i dansk politik.

Men hvem var han egentlig denne Glistrup, der nĂŠrmest ene mand blĂŠste Christiansborg omkuld?

Anne-Marie Glistrup – historiker og ĂŠldste datter af Mogens og Lene Glistrup – bringer i denne bog lĂŠseren tĂŠt pĂ„ den livsglade mand – bĂ„de som privatperson og politiker. Med en unik indsigt og brug af Mogens Glistrups dagbĂžger og Ăžvrige efterladte papirer kan hun for fĂžrste gang fortĂŠlle hele den forunderlige historie om den kejtede mors dreng, der bestemt ikke var fĂždt med en politiker i maven. Om Ă„rene pĂ„ kollegiet Regensen, som han selv kaldte sit livs bedste – det var her, han mĂždte Simon Spies, med hvem han havde et livslangt, ubrudt venskab. Og om de politiske tanker, der var sĂ„ anderledes, at han mĂ„tte danne sit eget parti for at rumme dem. Det vakte beundring – og grĂŠnselĂžst had.

Bogen her er fÞrste af to bind om Mogens Glistrup. Dette bind dÊkker de fÞrste og stort set ufortalte Är fra barndommen og frem til indtoget pÄ Christiansborg.