(0)

Moldova. Geografi og samfund

e-bok


"Moldovas bĂžnder er i dag frie, men fattige – i hvert fald i forhold til danske og andre bĂžnder i Vesteuropa. Det ser man straks. PĂ„ hovedvejen ved landsbyerne ser vi kvinder og bĂžrn, der sidder med en kurv ĂŠbler i hĂ„b om, at billister standser for at kĂžbe. Det er der ikke mange, som gĂžr. At sidde en hel dag med en kurv ĂŠbler, kan umuligt vĂŠre sĂŠrlig indbringende."

Moldova er et af de fattigste lande i Europa, men til gengÊld er landet rigt pÄ kultur og mangfoldighed. Peter Dalhoff-Nielsen tager os med pÄ en rejse rundt i Moldova og prÊsenterer os for de forskellige befolkningsgrupper og religiÞse mindretal. Vi kommer blandt andet med pÄ en moldovisk skole, hvor alting foregÄr lidt anderledes end i Danmark, og vi ser, hvordan et moldovisk landbrug fungerer. Bogen udkom fÞrste gang i 1999 og giver et spÊndende indblik i Moldovas samfund, kultur og historie.

Peter Dalhoff-Nielsen (1924-2008) var en dansk journalist, forfatter og redaktÞr. Han var uddannet i slavisk filologi fra KÞbenhavns Universitet og blev i 1962 korrespondent for Danmarks Radio i Sovjetunionen og Østeuropa, hvilket han blev ved med at vÊre helt til i 1992, da JerntÊppet var faldet. Peter Dalhoff-Nielsen har skrevet en lang rÊkke bÞger om russisk, sovjetisk og ÞsteuropÊisk historie.