(0)

Montessori Metoden

e-bok


"I Þjeblikket eksisterer der utvivlsomt en fejl i dannelsen af mennesket. Der er en mangel pÄ kendskab til lovene for menneskets Ändelige udvikling og til hygiejnen vedrÞrende dets indre liv.

HĂžjst sandsynligt er en forandring af menneskets omgivelse nĂždvendig, sĂ„som hjĂŠlp til udviklingen og til normalt arbejde af dets nervĂžse og fysiske liv, sĂ„ ’civilisation’ og ’fred’ kan regere verden."

Den italienske lÊge og pÊdagog Maria Montessori beskriver sin banebrydende pÊdagogiske metode, der i starten af det tyvende Ärhundrede Êndrede det vestlige syn pÄ pÊdagogik og indlÊring fuldstÊndigt. Bogen beskriver hendes arbejde med udviklingshÊmmede bÞrn og den enorme udvikling, de gennemgik, nÄr blot man tilrettelagde deres uddannelsesforlÞb pÊdagogisk og hensigtsmÊssigt med udgangspunkt i det enkelte barn.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1917 og er blevet oversat til et vĂŠld af fremmedsprog i takt med at Montessori Metoden vandt mere og mere fremgang verden over.

Maria Montessori (1870-1952) var en italiensk lÊge, pÊdagog, debattÞr og forfatter. Hun er kendt over hele verden for sine nyskabende pÊdagogiske tanker, som har dannet grundlag for moderne vestlig pÊdagogik. I mange lande er der sÄgar specielle Montessori-bÞrnehaver og skoler, hvor man kan uddanne sig til pÊdagog med speciale i Montessori Metoden.