(0)

Mor har ret

e-bok


En komedie i tre akter fra begyndelsen af 1900-tallet om sammenstĂždet mellem det reel og ideelle.

Den idealistiske lÊrer Erik, der er blevet overbevist om evolutionens sandhed og rigtighed. Han er sÄ overbevist om sine nye anti-religiÞse fÞlelser, at han ikke lÊngere Þnsker at undervise i religion, og hellere vil fyres og se sin familie stÄ pÄ gaden end at skulle gÄ pÄ komprims med med sine egne flyvske idealer. Hans kone Bertha er dybt ulykkelig over mandens ligegyldighed over for alt bare har anstrÞg af livets praktiske dimensioner. Men en dag kommer svigermor pÄ besÞg, og sÄ sker der ting og sager...

Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jÞdiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i KÞbenhavn og tilbragte den fÞrste tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfÞlge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er isÊr kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik prÊmiere i 1912 pÄ Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.

Under den tyske besĂŠttelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.

"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at vĂŠre en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.