(274)

Mor henter os altid igen

e-bok


I 2003 flyttede Malene til Makedonien. Den dengang 25-Ärige nÞdhjÊlpsarbejder troede, at livet i den eks-jugoslaviske republik ville blive begyndelsen pÄ et eventyr. I stedet blev det begyndelsen pÄ et mareridt.

Malene blev gift og fik bÞrn med den lidt Êldre Vojo - en af lokalomrÄdets populÊre, men ogsÄ farlige mÊnd. Hun blev en del af en kultur, som hun ikke anede eksisterede. I de efterfÞlgende Är levede hun i en lille lejlighed med mandens narkoproblemer og psykisk tortur fra hans mor og sÞster. Kvinderne insisterede pÄ at overtage hendes bÞrn, og manden svor at slÄ hende ihjel, hvis hun forlod ham. Da hun endelig flygtede tilbage til Danmark med sine bÞrn, fulgte bÄde Vojo og hans mor efter.

Mor henter os altid igen er historien om Malene og hendes mareridt. Om hendes to bÞrn, om hvordan hendes eksmand bortfÞrte dem tilbage til Makedonien - og om, hvordan hun sammen med sin nye kÊreste ivÊrksatte en hemmelig og yderst risikabel operation for at fÄ dem til Danmark igen. En operation, der ikke gik helt efter planen.