(0)

Mord i sort

e-bok


Mavis Ironmonger er hustru til den britiske ambassadÞr i Washington DC, men hun er pÄ ingen mÄde indbegrebet af ambassadÞrfrue. Hun drikker for meget, hun er venlig over for personalet pÄ ambassaden og hun kommer ikke fra en overklassefamilie. Til en reception fÄr Mavis en tÄr over tÞrsten og kommer til at fornÊrme en besÞgende ambassadÞr. Hun bliver diskret bedt om at forlade selskabet sÄ hun kan samle sig, men da selskabet senere pÄ aftenen vil tage afsked med hende, opdager de til alles forskrÊkkelse at Mavis selv har taget afsked med livet. Hendes mand tilkalder straks detektiven Henry Tibbet til at efterforske sagen, som hurtigt viser sig at vÊre langt mere farlig og kompliceret end nogen havde forestillet sig.

Krimiserie om Scotland Yard-detektiven Henry Tibbet

Patricia Moyes (1923 - 2000) var en irsk forfatter. Hun har skrevet en lang rÊkke spÊndings- og kriminalromaner og er isÊr kendt for krimiserien om Inspector Henry Tibbett, hvoraf romanen "Hvem sÄ hende dÞ?" blev nomineret til en Edgar Allan Poe-pris i 1971.

FĂžr Moyes begyndte sin forfattergerning arbejdede hun i 1960’erne som personlig assistent for filmmanden Peter Ustinov, hvor hun var med til at skrive flere filmmanuskripter. Herefter blev hun ansat som redaktĂžrassistent pĂ„ britisk Vogue mens hun sidelĂžbende arbejdede som oversĂŠtter. Hun stĂ„r blandt andet bag oversĂŠttelsen af skuespillet "LĂ©ocadia", som blev opsat pĂ„ Broadway under titlen "Time Remembered" og efterfĂžlgende vandt adskillige Tony-priser.

Udover sine romaner til det voksne publikum har Moyes skrevet en rĂŠkke ungdoms- og bĂžrnebĂžger.