(0)

Mors lille pige

e-bok


Fru MÞller er umÄdeligt lykkelig, da hun efter at have fÄet fire drenge, endelig fÞder Eva. Eva viser sig imidlertid at vÊre mindst lige sÄ vild som drengene, og hun er ligeglad med, om hendes fine tÞj bliver beskidt. Hun vil hellere ud at gÄ pÄ opdagelse end at lÊse bÞger om, hvad andre har oplevet, og de mest spÊndende mennesker i verden er dem, hun endnu ikke har mÞdt.

"Mors lille pige" handler om livet omkring Ärhundredeskiftet, hvor piger blev forventet at opfÞre sig pÄ en helt anden mÄde end drenge. Bogen handler om, hvor svÊrt det var for en vild og livlig pige at fÄ lov til at vÊre sig selv. Bogen udkom fÞrste gang i 1906.

Charlotte Eilersgaard (1858-1922) var en dansk forfatter, der skrev en lang rÊkke romaner, noveller og skuespil. Hendes bÞger opnÄede stor popularitet i hendes samtid, og flere af hendes skuespil blev opfÞrt pÄ Dagmar Teatret i KÞbenhavn og pÄ forskellige provinsteatre. Charlotte Eilersgaard var aktiv i kvindebevÊgelsen, og mange af hendes bÞger handler om kvinder og pigers liv og vilkÄr i det danske samfund.