(1)

Mr. Rosenblums liste

ljudbok och e-bok


Kort fÞr Anden Verdenskrig flygter Jack og Sadie Rosenblum med deres lille datter fra Berlin til London. Da de gÄr i land i Harwich, fÄr de udleveret en pamflet fra den Tysk-jÞdiske hjÊlpekomite. Den fortÊller, hvordan man bliver en rigtig englÊnder, og Jack fÞlger listen slavisk. Han gÄr i Covent Garden, kÞber ind i Harrods og taler aldrig tysk, med mindre han en sjÊlden gang bander.

Men trods sin gode vilje mĂžder han et utal af forhindringer. Ikke mindst fra sin kone Sadie, som stĂŠdigt nĂŠgter at glemme, hvor de kommer fra og ustandseligt bager tyske kager for at mindes dem, de lod bag sig.

Jack er dog overbevist om, at de nok skal falde til. Han mangler kun én ting pÄ listen for at kunne betragte sig selv som Êgte englÊnder: medlemskab af en golfklub. Men ingen engelsk golfklub vil optage en tysk jÞde som medlem.

Jack lader sig imidlertid ikke slÄ ud. Han kÞber en gammel, forfalden landejendom, og der, midt i det idylliske engelske landskab, fuld af klokkeblomster, overtro og mÊrkvÊrdige landsbyboere, sÊtter han sig et umuligt mÄl: Han vil bygge sin helt egen golfbane.

En varm, underholdende og charmerende roman om den svÊre kunst at falde til, om eksil og kÊrlighed, og om at bryde op og finde hinanden pÄ ny, baseret pÄ forfatterens egen familiehistorie.

Copyright @ Natasha Solomons 2010

Oversat af Annelise Schþnnemann fra Mr. Rosenblum’s List

jĂžder, landliv, naturen, golf, flygtninge, identitet, den 2. verdenskrig, 1930-1939, 1940-1949, 1950-1959, England, Dorset


UpplÀsare: Louise Herbert
LĂ€ngd: