(118)

Muinaisuuden mysteerit

ljudbok och e-bok


Kaivauksissa ja tutkimuksissa nousee jatkuvasti esiin viitteitÀ julmista taisteluista, umpihulluista hallitsijoista ja hurjista teloitusmenetelmistÀ. Ajalta, jolta ei ole kÀytettÀvissÀ kirjallisia lÀhteitÀ, saadaan tietoja arkeologien löytöjen perusteella. NuolenkÀrjet, korut ja ruukunpalaset ovat jo vuosisatojen ajan valottaneet menneisyyttÀ, mutta varhaisten kulttuurien vaiheista on ollut vaikeaa saada varmaa tietoa.

Nyt arkeologit ovat kehittÀneet uudenlaisia menetelmiÀ, joilla on muun muassa onnistuttu analysoimaan entistÀ tarkemmin Luoteis-Euroopasta löytyneitÀ, hyvin sÀilyneitÀ suoruumiita. Seuraavaksi yritetÀÀn selvittÀÀ niin VÀlimeren alueen kuin Aasiankin varhaisten sivilisaatioiden tuhon syitÀ. Ja sitÀ mukaa kun muinaiset salaisuudet paljastuvat, myös nykyiset kÀsitykset tarunhohtoisesta Atlantiksesta ja Troijan tuhosta joudutaan punnitsemaan uudelleen.

Mielenkiintoisia lukuhetkiÀ!

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


UpplÀsare: Jussi Puhakka
LĂ€ngd: