(0)

Munch og Goldstein : Intense linjer

e-bok


"Munch og Goldstein. Intense linjer" fortÊller om det livslange venskab mellem den verdensberÞmte norske billedkunstner Edvard Munch og den glemte danske digter Emanuel Goldstein. De to kunstnere mÞdte hinanden i Paris i 1889, og det mÞde blev begyndelsen pÄ en gensidig kunstnerisk inspiration og forstÄelse, der varede frem til Goldsteins dÞd i 1921.

I bogen prÊsenteres en enestÄende privatsamling af Munchs trÊsnit, og i tre artikler sÊtter kunst- og litteraturforskere de kraftfulde og farverige trÊsnit i dialog med Goldsteins heftige digte om kÊrlighed og elskov. Billedernes groft snittede motiver mÞder ordenes hidsige, men ogsÄ hjerteskÊrende tone, og i dette vekselspil forstÊrker de to udtryksformer hinanden og gÞr Munch og Goldsteins fÞlelser og relationer endnu mere sanseligt nÊrvÊrende.

Bogen udgives i forbindelse med udstillingen Munch og Goldstein. Intense linjer, der vises pÄ Fuglsang Kunstmuseum fra den 17. maj til 1. september 2019 og pÄ Ribe Kunstmuseum fra den 14. september til den 8. december 2019.