(0)

Musik er liv. En biografi om Carl Nielsen

ljudbok och e-bok


Carl Nielsen blev fÞdt i 1865 pÄ Fyn og udviste allerede som barn store evner inden for musikken. Steen Chr. Steensen tegner et portrÊt af en af Danmarks stÞrste komponister. Det er umuligt at fortÊlle om Carl Nielsens liv uden sidelÞbende at fortÊlle om hans musik, der var sÄ integreret en del af hans liv og personlighed. Steen Chr. Steensens biografi fokuserer pÄ den tÊtte forbindelse mellem Carl Nielsens livsforlÞb og hans musikalske udvikling og tegner sÄledes et helt sÊrligt billede af den store komponist.

"Styrken i Steensen biografi ligger i dens engagement i en hÞj grad af individualiseret lÊsning af Carl Nielsens karriere. Som sÄdan er det en fremstilling, som alle seriÞse Carl Nielsen-forskere vil sÞrge for at lÊse"

- Daniel M. Grimley i Danish Yearbook of Musicology, 2000

Steen Chr. Steensen er en dansk forfatter, foredragsholder, kulturformidler og musikskribent. Han har blandt andet vĂŠret ekstern lektor ved Musikvidenskabeligt Institut ved Aarhus Universitet og KĂžbenhavns Universitet, musikanmelder for Berlingske og skribent ved magasinet Klassisk. Steen Chr. Steensen har desuden udgivet en rĂŠkke spĂŠndende bĂžger om komponister og musik.