(10)

Mustarastas

e-bok


LukioikÀisiÀ serkuksia, Miljaa ja Veeraa, onnistaa, kun isoÀiti pÀÀttÀÀ hankkia heille yhteisen hevosen, ihanan Blackbirdin. Aluksi Birdy jÀÀ Miljan hoiviin, kun Veera asuu isÀnsÀ työn takia Hollannissa. Milja pitÀÀ Veeran kuitenkin ajan tasalla ja kertoo Birdysta kaiken chatissa. Kun Veera tulee kesÀksi Suomeen, asiat mutkistuvat. Veera on Miljaa taitavampi ratsastaja, kun Milja taas kiinnostuu naksuttelusta ja muista pehmeistÀ menetelmistÀ. Vaikka hevonen on yhteinen, Miljasta alkaa tuntua ettÀ Veera yrittÀÀ mÀÀrÀillÀ liikaa Birdyn elÀmÀstÀ. Pian soppaan sotkeutuvat myös tyttöjen isÀt. Kun Miljan isÀ tarjoutuu ostamaan Birdyn kokonaan Miljalle, tilanne rÀjÀhtÀÀ kÀsiin.

Mustarastas on palkitun kirjailijan hienovireinen nuortenromaani siitÀ, kuinka yhteinen suuri unelma ajaa lopulta ystÀvÀt erilleen. VÀÀrinkÀsitysten keskellÀkin tyttöjen rakkaus Birdyyn sÀilyy - ehkÀ hevonen saisi Miljan ja Veeran vielÀ jonain pÀivÀnÀ yhteen?

Arja Puikkonen on Kirkkonummella asuva kirjailija ja sanataideopetuksen pioneeri. Hevoset ovat olleet Arja Puikkosen rakkain harrastus. Ratsastustunneilla hÀn on kÀynyt yli kolmekymmentÀ vuotta, ja hÀnellÀ on nyt oma hevonen. HÀn sai Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2003.