(106)

Nadia Nadim - Min historie

ljudbok och e-bok


Det var slet ikke meningen, at Årets Dansker 2017, fodboldspilleren Nadia Nadim, skulle vĂŠre dansk. Hun er fĂždt ind i en velhavende familie i Afghanistan, hvis liv blev totalt forandret, da faren, som var general i den afghanske hĂŠr, blev bortfĂžrt og brutalt henrettet af Taliban, da Nadia var bare ni Ă„r gammel. Et par Ă„r senere tog Nadias mor konsekvensen af de dystre fremtidsudsigter for sine i alt fem dĂžtre og flygtede ud af landet. England var mĂ„let, men efter en barsk flugt endte familien ved et tilfĂŠlde i Randers. Sin fĂžrste tid i Danmark tilbragte Nadia i et asylcenter i Nordjylland., hvor hun snart viste ekstraordinĂŠre evner i den lokale fodboldklub.

Med sin fandenivoldske stil og charmerende frĂŠkhed har hun siden spillet sig ind i danskernes hjerter og under EM i kvindefodbold i 2017 blev den legesyge stjerneangriber et folkeeje.

I dag spiller hun professionelt for Manchester City og er en af de stĂžrste profiler pĂ„ det danske landshold. Hun er desuden nĂŠsten fĂŠrdig med sit medicinstudie pĂ„ Aarhus Universitet, og hendes mĂ„lbevidsthed, ukuelighed, rĂ„styrke og fightermentalitet gĂžr hende til et forbillede for mange – ikke mindst unge kvinder. I denne selvbiografi fortĂŠller hun sin dramatiske historie ud fra et Ăžnske om at inspirere andre til at forfĂžlge drĂžmme og kĂŠmpe for sine mĂ„l.


UpplÀsare: Miriam Zesler
LĂ€ngd: