(0)

Nagasaki : Livet efter atomkrigen

e-bok


Hvordan genopbygger man et land, der er blevet ramt af to atombomber og som har vĂŠret gennem mere end 10 Ă„rs brutal krig?

Historien om fem overlevende fra atombomben frem til i dag. Og om myndighedernes fortielser og lĂžgne..

Hvordan genopbygger man et land, der er blevet ramt af to atombomber og som har vĂŠret gennem mere end 10 Ă„rs brutal krig med millioner af dĂžde og ufattelige lidelser?

Det fortĂŠller Susan Southard om i denne gribende beretning, hvis omdrejningspunkt er fem overlevende hibakusha (atombombeofre) fra den atombombe, der 9. august 1945 blev kastet over Nagasaki, og som var med til at presse Japan til at overgive sig, og dermed fĂžrte til afslutningen af 2. verdenskrig i Asien. Vi fĂžlger de fems liv helt frem til i dag.

Men bogen handler ikke kun om kampen for at overleve i tiden efter atombomben, der drĂŠbte cirka 74.000 mennesker og sĂ„rede andre 75.000. Den handler ogsĂ„ om de mange fortielser og lĂžgne, som amerikanske og japanske myndigheder i mange Ă„r kom med i et forsĂžg pĂ„ at skjule katastrofen omfang. Om smerten ved at skulle leve med strĂ„lings-relaterede skader pĂ„ kroppen, frygten for at give genetiske sygdomme videre til bĂžrn og bĂžrnebĂžrn, omverdenens reaktioner – og den kamp mod krig og for nedrustning, som mange af ofrene engagerede sig i.