(3)

Naisen vaisto

e-bok


Asianajaja Johanna Stenin aviomies, komisario Riku Sten on kuollut hÀmÀrissÀ olosuhteissa.

HÀnet löydettiin paimiolaisen motellin nukkavierusta huoneesta, ainoana johtolankana tuhruinen kuvanauha, joka osoitti, ettÀ huoneesta oli kuolinhetken aikaan poistunut korkeisiin korkokenkiin ja lyhyeen hameeseen pukeutunut nainen. Poliisitutkinnassa pÀÀdyttiin siihen, ettÀ nainen oli ulkomaalainen prostituoitu, joka oli halunnut varastaa vain asiakkaansa lompakon, mutta huumasi tÀmÀn vahingossa kuolettavasti.

Johanna Sten elÀÀ ristiriitaisten tunteiden vallassa. HÀn ei voi mitenkÀÀn ymmÀrtÀÀ miehensÀ ajautumista prostituoidun syliin. Toisaalta hÀnen on pakko muistuttaa itseÀÀn miehensÀ taustasta. Riku Sten oli ollut katujen kasvatti, joka oli ponnistanut upealle poliisiuralle olosuhteista, joista hÀn ei halunnut puhua edes vaimolleen.

Johanna Sten saa vihjeen, jonka mukaan hÀnen miehensÀ kuolema oli murha. Ja vain pari pÀivÀÀ myöhemmin hÀn joutuu selvittelemÀÀn avioeron johdosta tehtÀvÀÀ ositusta, jonka toisena osapuolena on Suomen ex-pÀÀministeri.

Kuolemansyyn selvittely saa aikaan tapahtumien vyöryn, jossa toisistaan ottavat mittaa rahanahneus, poliittinen vallanhimo ja ihmissuhteet. Johanna Sten sukeltaa bisneksen ja politiikan armottomaan maailmaan.

Helsingin lisÀksi Johanna Stenin tutkimusten tapahtumapaikkana on kesÀinen Naantali, jonka viehÀttÀvÀt rantabulevardit ja kuutamoyöt kÀtkevÀt koko Suomea hÀtkÀhdyttÀviÀ salaisuuksia.