(0)

Napoleons privatliv

e-bok


Napoleon Bonaparte I (1769-1821) er en af europĂŠisk histories mest berĂžmte og indflydelsesrige personer, og hans politiske og militĂŠre ambitioner har vĂŠret med til at forme ikke blot Frankrigs, men hele Europas historie. Historiker og forfatter Octave Aubry tager os med bag kulisserne i den store statsmands privatliv og prĂŠsenterer os for de personer, der var en del af hans liv.

Bogen starter helt tilbage i barndommen pÄ Korsika og beretter om den stejle rangstige, han mÄtte kravle op ad for at bryde med fastlandsfranskmÊndenes fordomme mod korsikanere. Den omhandler endvidere hans stormfulde Êgteskab med Joséphine de Beauharnais, deres bitre skilsmisse og hans kÊrlighed til den polske adelskvinde Marie Walewska.

"Napoleons privatliv" udkom fĂžrste gang i 1939.

Octave Aubry (1881-1946) var en fransk forfatter og historiker. Allerede i en ung alder var Aubry interesseret i historie, og det er sĂŠrligt denne interesse, som hans forfatterskab bĂŠrer prĂŠg af. Alligevel fik Aubry sin litterĂŠre debut med digtsamlingen "De l’amour, de l’ironie, de la PitiĂ©" (1904). Dog fylder fascinationen for historie stĂžrstedelen af hans forfatterskab med titler sĂ„som "Napoleons privatliv" (1939) og "Kejserinde Eugene" (1931).