(0)

Napoleonskager og guldbajere

e-bok


Efter feriejob i Tages bank begynder Kristian pÄ medicinstudiet. Sammen med Flemming fÞlger han kurser i matematik, kemi, fysik, anatomi og filosofi, men Flemming lÞber sur i det og gÄr ind som soldat. Det samme gÞr Henrik. Kristian oplever et vellykket engagement med bandet, hvor Jazz-Jens pÄ klarinet og Niels-Henning pÄ bas er gÊstemusikere. Et mÞde pÄ Kannibalen med skolekammeraten Vibeke ender i druk og et halvhjertet samleje. Frederik og Heidi holder kirkebryllup og flytter til vicevÊrtlejlighed i KÞbenhavn. Kristian har en kort affÊre med en dydsiret seminariestuderende. SÞren aflÊgger besÞg sammen med dekoratÞrkollegaen Gerd, som sÊtter alt ind pÄ at forfÞre den frastÞdte Kristian. Kristian bestÄr prÞven i filosofikum, men dumper til fysik. Et romantisk stÊvnemÞde med den velskabte, selvsikre overklassepige Inger fÞrer ikke til noget. Kristian fÄr kollegieplads og sommerjob hos sin far pÄ KrystalisvÊrket. Senere repeterer han fysik, mens Danmark vinder over Ungarn og taber til Italien.

Uddrag af bogen

De kommer for at hygge sig, nu hvor det er begyndt at blive efterÄr for alvor og koldt i vejret og JÞrgen har set hvor komfortabelt og rummeligt Flemming bor. NÄr de kommer, fÄr de ikke lavet noget. SÄ gÄr tiden med at spille kort, drikke guldbajere og spise napoleonskager. FÞrst kaffe og kage, sÄ Þl. De spiller altid mausel, toÞres mausel. Og fÄr rÞget en masse Kings.

Fra at vÊre en enkelt gang om ugen bliver det efterhÄnden til nÊsten hver eneste dag. For Henrik og JÞrgen, der er pÄ vej hjem og skal med tog og bus, er det et behageligt afbrÊk i rejsen, der udsÊtter den kedsommelige hjemkomst et par timer. De ved godt de burde tage hjem og lÊse, men hyggen ved samvÊret og selskabet er simpelthen for fristende. Og Kristian og Flemming er lette at lokke.

Om forfatteren

Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielĂŠrer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversĂŠtter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersĂžnnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besĂŠttelsestiden til halvfemserne.