(0)

Natten, lysene, volden

e-bok


Clemens Meyer, tysk litteraturs shooting star, der bragede igennem med post-DDR-romanen DENGANG VI DRØMTE, fortÊller i novellesamlingen NATTEN, LYSENE, VOLDEN om glemte steder og skÊbner i det nye Tyskland. Om mÞrke og vold i ukendte kroge af hverdagen, til tider hÄrdt, til tider fÞlsomt, men altid med en sÊregen stemme, stor sproglig kraft og dyb indlevelse i de mennesker, hvis liv han beskriver.

En gammel Þsttysk bonde ser sin landsby dÞ og begynder at slÄ sine dyr ihjel for at forberede sin egen dÞd.

En farvet bokser, en journeyman, rejser Europa tyndt for at tabe kampe, men kommer galt af sted, da han i en flÊkke besejrer den lokale helt, der stÄr foran en titelkamp.

En forfatter opsluges af computerspillet German Amok om skolemassakren i Winnenden i marts 2009 og farer vild i sine egne mord- og voldsfantasier.

"Tag Raymond Carvers nÞgne prosa, tilsÊt Michel Houellebecqs kolde blik og bland det med persongalleriet fra en Irvine Welsh-bog, hvor gaderne har tyske navne, og du fÄr noget, der minder om den her samling af short stories (...) Meyer henrykker og begejstrer i lige sÄ hÞj grad, som han fortÊller ubehagelige sandheder"

- The Guardian