(59)

Naziforbrydelser

ljudbok och e-bok


De nazistiske forbrydelser var mange. I 1934 fĂžler Hitler sig sĂ„ truet af rivaler i sit eget parti, at han ser stort pĂ„ landets love og beordrer mere end 80 mord. I to blodige dage drĂŠber FĂŒhrerens private SS-enhed gamle venner i SA plus 10-20 kritiske generaler og parlamentariske politikere.

I juni 1940 marcherede tyske soldater til det sydlige Polen. I lĂžbet af de nĂŠste fire Ă„r bygger arkitekter, ingeniĂžrer og SS-officerer et af historiens mest forfĂŠrdelige steder: DĂždsfabrikken Auschwitz, hvor mennesker myrdes med klinisk effektivitet.

GlÞdende nÄle, pisker og kogende vand - Gestapo-chef Klaus Barbies sadistiske metoder vidste ingen grÊnser. I lÞbet af to Är var han i stand til at torturere tusinder af jÞder og modstandere i den franske by Lyon.

Giftige injektioner i Ăžjnene og blodige operationer uden bedĂžvelse. For den nazistiske lĂŠge Josef Mengele var Auschwitz koncentrationslejr et laboratorium - og fangerne hans laboratoriedyr.

"Nazi-forbrydelser" skildrer de forfĂŠrdelige forbrydelser, som nazisterne begik under 2. verdenskrig.

Alt om Historie tager dig med pĂ„ en halsbrĂŠkkende rejse til tidligere tider, sĂ„ du kan nyde historiens stĂžrste begivenheder. FĂžlg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spĂŠndende, dramatiske begivenheder i fortiden.


UpplÀsare: Peter Milling
LĂ€ngd: