(0)

Nis Petersen

e-bok


"Han er fÞdt i 1897, og hans omtumlede liv i ungdomsÄrene er nÊsten blevet legendariske. Det har ikke vÊret det almindelige for unge danske forfattere, at de trÄdte frem med bÞger efter at have flakket Europa rundt som vagabonder og fÞrt en tilvÊrelse, hvori sÞmand, skovhugger, redaktionssekretÊr og skotÞjsarbejder kun betegner et fÄtal af stadierne. Men i denne vandringsmand gemte der sig ogsÄ et temperament, der var fyldt til randen af uro. Der var intet, der kunne beholde sit tag i ham, han var pÄ en bestandig march bort fra det blivende."

Nis Petersen (1897-1943) var en af sin tids mest populÊre danske digtere og forfattere. Samtidig var han en usÊdvanlig og sÞgende skikkelse, der aldrig formÄede at forholde sig i ro sÊrlig lÊnge ad gangen. Mogens Knudsens bog om Nis Petersen udkom Äret fÞr digterens dÞd og fortÊller bÄde om hans liv og hans vÊrker. Bogen giver en spÊndende introduktion til et ganske sÊrligt forfatterskab.

Mogens Knudsen (1919-1985) var en dansk forfatter og forlagsdirektĂžr. Han debuterede som forfatter i 1942 med "Nis Petersen" og udgav efterfĂžlgende flere bĂžger i forskellige genrer. Han arbejdede blandt andet for Danmarks Radio og for Gyldendal fĂžrst som oversĂŠtter og konsulent og senere som forlagsdirektĂžr.