(0)

Nisida

e-bok


Da en ung, nyuddannet mand pÄ sin attenÄrs fÞdselsdag tager imod en kurv fra en mystisk dame i en vogn, der hurtigt igen forsvinder ud af syne, tror han til at begynde med, at kurven indeholder damepynt. Men da han kommer hjem, viser det sig, at der i kurven ligger en lille nyfÞdt pige og ved siden af hende et brev, der fortÊller, at hun skal have navnet Nisida.

Nu mÄ den unge mand og hans nÊrmeste familie forsÞge at finde ud af, hvem kurven egentlig var tiltÊnkt og hvad de i mellemtiden skal stille op med den lille pige.

Thomasine Gyllembourg (1773-1856) var en af Danmarks fÞrste kvindelige forfattere. Hun var gift med Peter Andreas Heiberg og mor til Johan Ludvig Heiberg, men efter P.A. Heibergs landsforvisning i 1799 sÞgte hun skilsmisse og giftede sig derefter med sin store kÊrlighed, den svenske baron Carl Fredrik Gyllembourg-EhrensvÀrd. FÞrst som 53-Ärig begyndte hun, pÄ opfordring af sÞnnen Johan Ludvig, at skrive. Thomasine Gyllembourg skrev, i modsÊtning til tidens andre store forfattere, isÊr om 1800-tallets hverdagsliv, og spÞrgsmÄl om kÊrlighed, Êgteskab, skilsmisse og moderskab spiller en stor rolle i hendes forfatterskab.