(42)

Nokkosvallankumous

ljudbok och e-bok


Nokkosvallankumous on kahden pojan kaunis ja ahdistava rakkaustarina, joka on samalla fantasiasatu, realistinen tulevaisuudenkuva ja dystopiahelvetti.

Nokkosvallankumous (2013) oli ilmestyessÀÀn Topelius- ja Kuvastaja-palkintoehdokkaana ja sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

Dharan on aina ollut se, jonka harteille kaikki lankeaa ja se, joka johdattaa maailman vallankumoukseen. Vayu ei ole koskaan ollut kukaan. He kohtaavat todellisuudessa, jossa aurinko ei ole paistanut enÀÀ vuosiin ja resuiset Nokkoslapset kytevÀt kapinaansa vallatussa huvipuistossa.

Kun Vayun ja Dharanin polut yhtyvÀt, puhtaana virtaavat vedet ja hyvÀilevÀ aurinko eivÀt enÀÀ ole pelkkiÀ piinaavia muistoja menneisyydestÀ. Mutta onko vallankumous mahdollinen rikkinÀisessÀ maailmassa?

Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, jonka teokset ovat olleet poikkeuksellisen palkittuja. Enoranta on saanut romaaneistaan mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Topelius- palkinnot, sekÀ useasti Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. LisÀksi Enorannan teokset ovat olleet Runeberg-, Tulenkantaja- sekÀ Kuvastaja-palkintoehdokkaina.