(0)

Noter

e-bok


Meningen med livet er omdrejningspunktet i denne novellesamling. I Noter prÊsenteres en rÊkke eksistentielle problemstillinger i det moderne samfund. NÄr mennesker stÄr overfor udfordringer i livet, reagerer de meget forskelligt. I Noter mÞder lÊseren for eksempel den unge kvinde, som stÞtter sig til influenceren, det midaldrende par, der forsÞger at puste liv i Êgteskabet, og den Êldre mand, som har mistet sin kone.

Fra novellen Uro‹Mille kan se genboen i vinduet overfor. Nu Ă„bner han altandĂžren og gĂ„r ud. Han stĂ„r i fuldt solskin med shorts og bar overkrop. Han har et hĂ„ndklĂŠde om halsen. Hun har tit holdt Ăžje med ham pĂ„ afstand og mĂždt ham pĂ„ gaden og i supermarkedet. Hun har da ogsĂ„ diskret fulgt efter ham rundt i forretningen for at se, hvad han kĂžber. Han lever sundt – grĂžntsager og Ăžkologiske varer. Hun vurderer, at han formentlig har mĂŠlkeallergi, for han kĂžber laktosefri produkter.

Bente Nesgaard, f. 1949 i Viborg, flyttede 1968 til Aarhus, hvor hun har boet siden.‹Hun er uddannet cand.psych. og har arbejdet som psykolog i forbindelse med unge med psykiske lidelser og som underviser pĂ„ Social- og Sundhedsskolen i Aarhus.‹Bente Nesgaard har vĂŠret medforfatter pĂ„ flere fagbĂžger til Assistentuddannelsen.‹

Novellesamlingen Noter er forfatterens skĂžnlitterĂŠre debut.