(0)

Nu og aldrig

e-bok


Roman om Ketty, en midaldrende isenkrÊmmerfrue fra provinsen, der pludselig har fÄet nok af livet som »medarbejdende hustru« med dobbeltfunktion i forretningen og »privaten« og rejser til KÞbenhavn. I lÞbet af et forfrossent Är gennemgÄr hun her en smertefuld forvandlingsproces fra isenkrÊmmerfrue til selvstÊndigt individ. Smertefuld fordi den indebÊrer afkald pÄ mange planer, ydmygelser, resignation og opgÞr med alle hendes tillÊrte vÊrdinormer.

Jytte Borberg, fÞdt 1917, debuterede 1968 med novellesamlingen Vindebroen. Forinden havde hun fÄet offentliggjort kortere ting i tidsskrifter. I 1970 kom romanen NÊldefeber, der ligesom novellesamlingen bevÊger sig i en symbolverden, hvor fremmedgjortheden har en fremtrÊdende plads.

I de to senere romaner Orange (1972) og Turné (1974) har Jytte Borberg nÊrmet sig en mere realistisk fortÊllemÄde. Begge bÞger behandler temaer, der griber ind i kvindedebatten, men synsvinklen er ny.

Hun slog for alvor sit navn fast i lĂŠsernes bevidsthed med Eline Bessers lĂŠretid (1976) og Det bedste og det vĂŠrste (1977).