(0)

Og det er al den jord jeg har

e-bok


Handlingen udspiller sig fra begyndelsen af halvtredserne og frem til Ärtusindskiftet i Jylland. Ude i verden hÞrer vi om opstanden i Ungarn, Cubakrisen og indtrÊdelsen i EF. Vi fÞlger de to bÞrn, Iver og Astrid, der vokser op i et landbohjem under en forbitret fars skygge. SkÞnt ramt af polio som lille, overtager Iver gÄrden efter sin tidligt afdÞde far, mens de andre sÞskende lÞsriver sig fra muldjorden i deres sÞgen efter tilpasning til de nye tider. Langsomt, men sikkert, kÞres Iver ned af det hÄrde slid og hans uforlÞste forhold til kÊrligheden. Hans strÊben og stÊrke vilje kommer til kort, og han er ved at ende som sin bitre far, da redningen (mÄske) kommer fra en uventet kant.

Uddrag af bogen

Det rumsterede inde fra dagligstuen, og sovekammerdÞren Äbnedes. Hun lÄ helt stille og lod, som om hun sov. Faderens tunge skridt efterfulgtes af moderens lettere trin, idet de gik forbi hende. Sengen knirkede under deres vÊgt, da de lagde sig, og hun hÞrte dem ligge og tale lavmÊlt sammen. Hun lÞftede hovedet for at lytte. De talte om Iver. At nonnen havde rÄdet faderen fra at besÞge ham, fordi han altid blev sÄ ked af det, nÄr faderen gik. At det var bedst for Iver, han fremover ikke fik besÞg.

Astrid fornemmede igen hagen blive fÞlelseslÞs, men nu var hendes arme sÄ tunge, at hun ikke kunne lÞfte dem. Hun forsÞgte at rÄbe pÄ moderen, men der kom ingen lyd fra hendes mund. I stedet lÄ hun tavs, mens Þjnene brÊndte sig fast i mÞrket.

Om forfatteren

Ketty Christensen (f. 1948) er bosat i Tranbjerg og stammer fra en gÄrd i Himmerland. Hun er uddannet socionom og har i en ÄrrÊkke arbejdet inden for det offentlige. Som forfatter er hun isÊr optaget af samspillet mellem samfundsudviklingen og de menneskelige relationer, herunder den gamle bondekulturs oplÞsning, og hvad det indebÊrer for den enkelte familie. Og det er al den jord jeg har er hendes debut.