(0)

Olaf Poulsen

e-bok


Biografi over skuespiller Olaf Poulsen (1849-1923), der var kendt og elsket for sit store komiske talent. Men Olaf Poulsen kom ikke sovende til sin succes, og han mÄtte gennem talrige nederlag og benhÄrd Þvelse, fÞr han endelig landede den plads blandt stjernerne som eftertiden gav ham.

Bogen er skrevet af skuespiller og forfatter Elith Reumert, der i indledningen indrÞmmer en kÊmpe stor respekt for ikke blot skuespilleren men ogsÄ mennesket Olaf Poulsen. Biografen er derfor ikke bare en optegnelse over hans prÊstationer men en varm og kÊrlig beskrivelse af hans menneskevÊsen.

Elith Reumert (1855-1934) var en dansk skuespiller og forfatter. I samtiden var han mest kendt for sine prÊstationer pÄ scenen, om end han bÄde skrev skuespil, romaner og historiske biografier om guldalderens mere eller mindre kendte personligheder. Elith Reumert er ophavsmand til den livlige julekomedie "NÞddebo PrÊstegÄrd", om den sprÊlske student Nicolai, der sammen med sine to Êldre brÞdre tager pÄ juleferie hos en prÊst i NÞddebo i NordsjÊlland. Komedien er et af de mest spillede skuespil i dansk teaterhistorie.