(0)

Olav og Louises erkendelser

e-bok


Bliver du uenig med din chef, kan du lige sÄ godt finde dig et nyt arbejde med det samme. For din chef afgÞr ene og alene, om du har et arbejde i morgen eller ej. Uanset hvor kompetent og vellidt du sÄ ellers mÄtte vÊre. Er det rimeligt?

Louise har set sig sur pĂ„ sin ansatte, Olav, og hun skyr ingen midler for at komme af med ham. I Olav og Louises erkendelser flettes deres livshistorier ind i hinanden, og romanen afdĂŠkker de psykologiske processer, der har fĂžrt dem til dette kritiske punkt. Gennem skyldfĂžlelse, efterrationalisering og tilvĂŠrelsen pĂ„ godt og ondt lĂŠrer lĂŠserne disse to unikke og helt almindelige mennesker at kende. Og at holde af dem – og mĂ„ske endda tilgive dem.

Uddrag af bogen:

”Nej, det kan og vil jeg ikke, Olav, og det er et problem, at du ikke er klar over det, og det er derfor, at jeg desvĂŠrre mĂ„ beslutte, at du ikke kan fortsĂŠtte i din stilling. Irene og jeg er enige om, at det ikke nytter at give dig mere supervision, som skal fĂžre til, at du fĂ„r de nĂždvendige kompetencer, sĂ„.” Louise holdt inde, og Olav kunne se, at hun ikke havde let ved at fortsĂŠtte. ”Ja, sĂ„ vi har besluttet at afskedige dig pr. 30. juni, sĂ„ det bliver din sidste arbejdsdag.”

”NĂ„,” svarede Olav. Han havde frygtet, men ikke ventet, at det ville blive konsekvensen af mĂždet, siden Irene havde skrevet eventuel afskedigelse i sit referat, selvom muligheden ikke var nĂŠvnt den 29. marts.

”Ja, det er jo worst-case scenario,” sagde juristen Tanja.

Om forfatteren:

Kaj Therkelsen er fÞdt i 1948. Han er uddannet lÊrer og underviste pÄ privatskoler i Odense frem til slutningen af 1992. Mens han underviste pÄ fuld tid, lÊste han psykologi fra 1987 til 1992. Han har siden arbejdet som psykolog. Han har udgivet romanerne Ulmende glÞder (2006), Julie (2010), Ludmillas nye liv (2012) og Et liv som Holger Henriksen (2013).