(0)

Ole Aleksander holder flyttedag

e-bok


Bybarnet Ole Aleksander er taget pÄ bondegÄrdsferie med sin ven Mogens. Ude pÄ landet oplever Ole Aleksander en masse nye ting, som er langt fra den hverdag han kender. Han hjÊlper til med kÞerne og rider pÄ en hest. Det er en rigtig dejlig ferie, men da Ole Aleksander kommer hjem fÄr han en nyhed, som han slet ikke bliver glad for.

Den folkekĂŠre norske forfatterinde Anne-Cath Vestly debuterede i 1950'erne med bĂžgerne om storbybarnet Ole Aleksander. MiljĂžet var meget usĂŠdvanligt for bĂžrnebĂžger i den periode, der mest skildrede kernefamilier udenfor byen. Historierne handler om fire-Ă„rige Ole Aleksander, der bor med sine forĂŠldre og senere sin lillesĂžster. Her har han en masse venner, som han finder sjove og fantasifulde at lege med.

Anne-Cath Vestly (1920-2008) var en norsk skuespillerinde og bĂžrnebogsforfatter. Gennem sit liv skrev hun en rĂŠkke serier for bĂžrn, og hun er sĂŠrligt kendt for sin evne at formidle komplicerede emner i bĂžrnehĂžjde. Flere af hendes bĂžger er blevet filmatiseret og hun er oversat til mere end 16 sprog.