(0)

Ole Aleksander og bedstemor til vejrs

e-bok


FireÄrige Ole Aleksander er altid ude pÄ sjov. For selvom man bor i et hÞjhus midt i en stor by, kan man sagtens finde pÄ spÊndende ting at lave. Det allerbedste Ole Aleksander ved, er at tage pÄ eventyr sammen med sin bedstemor. Denne gang skal de besÞge en flyveplads, hvor der er rigtige flyvemaskiner. Mon Ole Aleksander og bedstemor kan fÄ lov at komme op at flyve i sÄdan en?

Den folkekÊre norske forfatterinde Anne-Cath Vestly debuterede i 1950'erne med bÞgerne om storbybarnet Ole Aleksander. MiljÞet var meget usÊdvanligt for bÞrnebÞger i den periode, der mest skildrede kernefamilier uden for byen. Historierne handler om fireÄrige Ole Aleksander, der bor med sine forÊldre og senere sin lillesÞster. Her han han en masse venner, som han finder pÄ sjove og fantasifulde lege med.

Anne-Cath Vestly (1920-2008) var en norsk skuespillerinde og bĂžrnebogsforfatter. Gennem sit liv skrev hun en rĂŠkke serier for bĂžrn, og hun er sĂŠrligt kendt for sin evne at formidle komplicerede emner i bĂžrnehĂžjde. Flere af hendes bĂžger er blevet filmatiseret og hun er oversat til mere end 16 sprog.