(16)

Ole og koglefolket

ljudbok och e-bok


Ved et tilfÊlde opdager 8-Ärige Ole, at grankoglerne, han har samlet i skoven, kan tale og bevÊge sig. De er med andre ord levende og tilhÞrer det sÄkaldte koglefolk. Koglefolket vil normalt helst ikke i kontakt med mennesker, men de bliver alligevel gode venner med Ole, for Ole hjÊlper dem med mange ting. Han forÊrer dem blandt andet sin legetÞjsfÊrge, og den fÄr en helt afgÞrende betydning, da der opstÄr skovbrand der, hvor koglefolket bor. Til gengÊld kommer koglefolket Ole til undsÊtning, da han er i fare for at fÄ skylden for skovbranden.

"Ole og koglefolket" er fĂžrste bind i Poul Dyrhauges populĂŠre bĂžrnebogsserie om drengen Ole og hans venskab med skovens eventyrlige vĂŠsner – koglefolket, fyrrefolket og lĂŠrkefolket. BĂžgerne i serien kan bĂ„de lĂŠses i forlĂŠngelse af hinanden og hver for sig.

Den danske forfatter Poul Dyrhauge (1916-1988) stĂ„r bag en lang rĂŠkke herlige bĂžrnebĂžger om forholdet mellem mennesker og andre levende vĂŠsner i naturen. Han kendes isĂŠr for bĂžrnebogsserien om drengen Ole og hans venskab med skovens eventyrlige vĂŠsner – koglefolket, lĂŠrkefolket og lĂŠrkefolket.