(1)

Oliva Denaro

ljudbok och e-bok


Året er 1960, og Oliva Denaro er seksten Ă„r gammel. Hun bor i en lille siciliansk by, hvor hun konstant er udsat for sin mors advarsler og formaninger. En af dem lyder: ’En kvinde er som en kande. Den, der ĂždelĂŠgger hende, mĂ„ tage hende.’

Oliva elsker at lÞbe, indtil lungerne brÊnder, og at samle snegle og frÞer med sin far. Men hun bryder sig ikke om tanken om at blive kvinde, da hun ved, at hun sÄ vil blive genstand for mÊndenes blikke og tilnÊrmelser.

Dagen kommer, hvor Oliva bliver kvinde, og konditorens sĂžn, Pino PaternĂČ, begynder at gĂžre kur til hende. ’En kvinde, der smiler, har sagt ja,’ lyder en anden af Olivas mors talemĂ„der. Oliva gĂžr da ogsĂ„, hvad hun kan for at afvise den unge mand, men han fortsĂŠtter ufortrĂždent sit uĂžnskede frieri og tvinger Oliva til at kĂŠmpe for retten til at vĂŠlge sin egen vej.

OLIVA DENARO er en uforglemmelig roman, der foregĂ„r i 1960’ernes Sicilien og er baseret pĂ„ en sand historie om, hvordan en ung siciliansk pige trodsede en Ă„rhundreder gammel tradition for at vinde retten til at kontrollere sit eget liv.