(0)

Om Dannebrog jeg ved. Dannebrogs Historie

e-bok


"Aldrig har vort land ligget flagsmykket som lĂžrdag den 5. maj 1945, da de tyske troppers kapitulation klokken otte om morgenen blev offentlig bekendtgjort, og Danmarks befrielse efter de fem Ă„rs besĂŠttelse dermed blev en kendsgerning. Aldrig har vi som i den lykkestund – alle som Ă©n – fĂžlt trangen til at se Dannebrog vaje mod himlen som det ĂŠldgamle symbol pĂ„ vort lands og vort folks frihed."

Efter Danmarks befrielse den 5. maj 1945 smĂŠldede Dannebrog som aldrig fĂžr. Kai Flor fortĂŠller historien om Danmarks nationalflag, hvor det kommer fra, og hvad det har betydet for Danmark og danskerne igennem Ă„rhundreder.

Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversÊtter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bÞger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine hÄndbÞger om klassisk musik. Som oversÊtter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udÞdelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-Þen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.