(1)

Onboarding : Flyvende fra start

e-bok


At fÄ nye medarbejdere godt ombord har direkte effekt pÄ bundlinjen.

Onboarding er et fremmedord i de fleste danske virksomheder. IsĂŠr pĂ„ direktionsgangen. MĂŠrkvĂŠrdigt nok. For arbejdet med at integrere nye medarbejdere i virksomheden kan nemlig, hvis det udfĂžres rigtigt, sĂŠtte aftryk direkte pĂ„ bundlinjen. StĂžrre loyalitet, stĂŠrkere engagement, bedre fastholdelse og – ikke mindst – kortere tid fra fĂžrste arbejdsdag til fuld performance er blot nogle af de gevinster, der kan hĂžstes.

TÞrre tal viser, at 30 procent af alle eksternt rekrutterede kandidater i gennemsnit har forladt deres nye virksomhed inden for to Är. Og 22 procent af de nye ansatte, der forlader deres job, gÞr det inden for de fÞrste to mÄneder.

Onboarding er derfor stÊrkt underprioriteret, nÄr man ser pÄ den vÊrdi, det faktisk giver at integrere nye medarbejdere godt i virksomheden, argumenterer de to forfattere. De giver en underholdende og pÊdagogisk indfÞring i, hvordan man udnytter onboarding-disciplinens enorme potentiale. PÄ en tur gennem feltets forskning, best practice og ikke mindst deres egne erfaringer viser de, hvordan virksomheder kan udvikle og implementere onboarding-programmer, der har dokumenteret effekt pÄ bundlinjen. Bogen er krydret med masser af eksempler fra dansk og internationalt erhvervsliv og kan bÄde bruges som inspiration til at videreudvikle egne aktiviteter og som vÊrktÞj til at designe hele onboarding-processen.