(0)

Operation Topkapi

e-bok


Harrison forsÞger at overtale Bill til at medvirke i et rÞveri mod Topkapi-museet i Istanbul, men Bill synes, det ligger uden for hans felt. Da Harrison fortÊller, hvad museet gemmer pÄ - blandt andet den store Spoonmaker-diamant - bliver han imidlertid interesseret. De kaster sig derefter over den stramme planlÊgning af rÞveriet, der foruden dem selv ogsÄ involverer en israeler, to englÊndere og et antal tyrkiske anarkister. Det er et kÊmpe projekt, men hvis alle retter sig efter planen, kan intet gÄ galt.

FBI-agent Stan Crow aner intet om alt dette, da han kommer pÄ udveksling til Istanbul, og det skal vise sig, at han fÄr mere ud af opholdet, end han havde regnet med. Hans vÊrt, distriktspolitichef Delevrili, har en uklar ide om, at der er et eller andet under opsejling, men ikke hvad. Han mener, det mÄ dreje sig om bankrÞverier og sender derfor sine folk ud til byens banker, men han tager fejl.

Da Delevrili endelig finder ud af, hvad der er foregÄet, er det for sent. RÞverne har forladt Istanbul med vÊrdierne, efterladende sig et Þdelagt museum og nogle dÞde mennesker.

Uddrag af bogen:

"Smykker, der havde siddet i front pÄ turbaner, blev lagt i sÊkkene sammen med andre hovedsmykker. Alene et hovedsmykke, der havde prydet sultanens yndlingshest, var en formue vÊrd. Det bestod af 3 kÊmpestore smaragder omgivet af diamanter, alt sammen sat ned i en guldplade. Fra guldpladen hang der en pompon, som bestod af 48 rÊkker af Êgte perler, 100 i hver rÊkke, i alt 4800 Êgte perler. Dette smykke alene ville kunne give Bill et liv i luksus, og sammen med de andre vÊrdifulde genstande kunne han ogsÄ blive i stand til at kÞbe hele Den Spanske Rideskole i Østrig med samtlige Lipizzaner-heste, hvis det var det, han havde haft lyst til."

Om forfatteren:

Uno Wolf er fÞdt i 1940 og har vÊret fÊngselsbetjent i 32 Är. Han fik udgivet sin fÞrste lille roman i 1964. I 2003 udkom erindringerne Et fÊngslende liv og i 2005 spionromanen Kodenavn Baltic. Hans seneste roman, Ørnens saga, udkom i 2012.

Interessen for fÊngsels- og politiarbejde har bl.a. bragt ham til de baltiske lande, Rusland, Ukraine og USA, hvor han har holdt foredrag om disse emner. Han har ogsÄ forbindelser til Istanbul, som han har besÞgt flere gange, og som har givet ideen til denne roman.