(0)

Orgasmeland : Da den seksuelle revolution kom til Danmark

e-bok


"I Himlens navn,” skrev Oliver Worm til vennerne efter de lange, eksperimenterende nĂŠtter i boligkarrĂ©en, ”hvor Ryparken 154, 178 og rimeligvis ogsĂ„ 210 er dejlige steder.”

“Jeg opnĂ„ede,” fortsatte han, “at komme hjem med et Ăžmt kĂžnslem. BehĂžver jeg yderligere at betegne henrykkelsens og succesens hĂžjdepunkt?”

MĂ„let var et nyt og bedre samfund. Midlet var den “fuldkomne orgasme”. I 1933 flygtede Freud-lĂŠrlingen og sexteoretikeren Wilhelm Reich til KĂžbenhavn og dannede gruppen Dansk Sexpol. I en indĂŠdt kamp mod nazister, prĂŠster, socialdemokrater – og somme tider sig selv – banede gruppemedlemmerne vejen for den seksuelle revolution, vi plejer at tilskrive 1960’ernes og 1970’ernes ungdomsoprĂžr.

Orgasmeland fortÊller for fÞrste gang den fascinerende og besynderlige historie om Dansk Sexpol. Om illegale abortklinikker, sexsange pÄ salmevers og Sean Connery i en orgasmemaskine. Og om et seksuelt ideal, der stadig pÄvirker os den dag i dag: FÞr Sexpol var det sygt at have lyst. I dag er det sygt, nÄr lysten udebliver.