(13)

Otte historier med Rasmus Klump

ljudbok


Otte klassiske historie med Rasmus Klump og vennerne. Det glemte tog: HÞr om dengang Rasmus Klump fik lov at lÄne en damptromle og kom til at kÞre alt helt fladt. Rasmus Klump hjÊlper Pips: HÞr, hvordan Rasmus Klump og Pingo bygger et hus til Pips og et kÊmpe fuglehus til fru Struds. SkÊg og Havfruen: HÞr SkÊg fortÊlle en rigtig skipperskrÞne om dengang, hvor ankeret fra det gode skib Mary sad fast i Havfruens hÄr. Rasmus Klump holder kyllinger: HÞr hvordan Rasmus Klump holder hÞns og fÄr en masse smÄ kyllinger. Pildskadden pÄ eventyr: HÞr hvordan Rasmus Klumps gode ven Pildskadden kommer ud at sejle med en spurv, trave med en ko og flyve med en flok gÊs. Rasmus Klump og Gemmedyrene: HÞr, hvordan Rasmus Klump hjÊlper et lille gemmedyr i skoven hjem til sin mor. Den rullende seng: HÞr, hvordan Rasmus Klump og vennerne bygger en rullende seng og ender med at komme alt for tidlig i skole. Det glemte tog: HÞr, hvordan Rasmus Klump hjÊlper det glemte tog med at finde nye venner.

Rasmus Klump har vÊret en kendt og elsket figur blandt bÞrn og barnlige sjÊle, siden den fÞrste tegneserie om den lille bjÞrn og hans venner udkom i 1951. Rasmus Klump elsker pandekager og sammen med hans venner Pingo, SkÊg og Pelle tager han pÄ eventyr jorden rundt ombord pÄ det gode skib Mary.

Carla Hansen (1906-2001) var en dansk forfatter, der sammen med sin mand, tegneren Vilhelm Hansen (1900-1992), skabte den populÊre tegneserie om Rasmus Klump. Tegneserien startede som en avisstribe, men blev hurtigt sÄ populÊr, at den udkom i bogform i flere lande. Carla og Vilhelm Hansen nÄede at udgive over 40 bÞger om den elskede bjÞrn. Rasmus Klump bor i dag i Tivoli i KÞbenhavn.