(179)

Oudosti kadonneet

ljudbok och e-bok


IhmisistÀ on aina jÀÀnyt jonkinlaisia jÀlkiÀ. Keramiikan palaset, nuolenkÀrjet ja linnoitukset kertovat eri kulttuurien kehityksestÀ, ja kirjalliset lÀhteet selventÀvÀt historiallisia tapahtumia. Nykyisin tutkijat voivat ottaa dna-nÀytteitÀ satoja vuosia sitten kuolleiden ihmisten hiuksista ja kartoittaa kansainvaelluksia strontiumanalyysien perusteella.

Toisin sanoen tÀydellinen katoaminen on melkein mahdotonta. Siksi onkin omituista, ettÀ historioitsijat eivÀt ole kyenneet selvittÀmÀÀn Rooman yhdeksÀnnen legioonan kohtaloa. Toinen kummallinen tapaus on Pohjois-Amerikassa kadonnut englantilaissiirtokunta, jonka asukkaista ei ole jÀÀnyt jÀlkeÀkÀÀn.

TÀssÀ kirjassa paneudumme oudosti kadonneiden kohtaloon. Kuljemme Afrikan sisÀosien viidakoista Amerikkaan Bermudan kolmion vesille ja Atlantin valtameren pohjasta maailman katolle, Mount Everestin huipulle. Mielenkiintoisia lukuhetkiÀ!

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


UpplÀsare: Jussi Puhakka
LĂ€ngd: