(4)

Ove Verner Hansen : Ja tak til livet

ljudbok och e-bok


Ove Verner Hansen var en mand med store armbevĂŠgelser. Han elskede mad og drikke, fest og farver og omfavnede tilvĂŠrelsen til festligt fulde.

»Ja tak« var hans mantra – ja tak til nye oplevelser, ja tak til det gode humĂžr, ja tak til livet.

Det hele begyndte og endte i hjembyen HelsingĂžr, men med utallige forunderlige stop undervejs. Ove Verner Hansen var kontoruddannet pĂ„ byens vĂŠrft, en uddannelse til en stille tilvĂŠrelse bag et skrivebord, der med hans egne ord var en eklatant fejltagelse. I stedet blev sangen hans skĂŠbne – eller i hvert fald en del af den. For Ove Verner Hansen nĂ„ede at vĂŠre alt fra skovhugger i Sverige til kongelig operasanger, revyskuespiller i Holstebro, restauratĂžr, de danske smedes hussanger, kong Christian IV og ikke mindst BĂžffen. Det var som den tavse skurk i Olsen-banden-ïŹlmene, han blev kendt og elsket i enhver afkrog af kongeriget.

Ove Verner Hansen – Ja tak til livet er en letlĂŠst mindebiograïŹ for alle dem, der havde en svaghed for Danmarks vel nok stĂžrste og mest folkekĂŠre ïŹlmskurk – og alle andre, der nyder en fortĂŠlling om en livsnyder, der var en hel del ud over det sĂŠdvanlige. Bogen er fuld af muntre anekdoter og fantastiske beretninger, der vil bĂ„de forblĂžffe og fornĂžje. Det er et personligt portrĂŠt af et helt igennem forrygende menneske – krydret med masser af unikke billeder.

Bogen er blevet til gennem samtaler med dem, der kendte ham bedst - og ikke mindst via de erindringer, som Ove Verner Hansen nedskrev og samlede sammen gennem Ă„rene, men efterlod upublicerede, da han dĂžde 20. februar 2016.