(0)

Over hals og hoved

e-bok


"FortĂŠl mig det hele, hvordan endte du egentlig i Rabat?" – "Aner det ikke. Det har jeg jo sagt. Hukommelsen. Jeg kan ikke huske det, tiden var begyndt at rulle baglĂŠns" – "Det er Ă„r 2000 problemet igen. Det er ogsĂ„ noget I mĂŠnd har skabt. Fanden ta' jer!" – "Jeg var en helt anden mand, end jeg er nu. Jeg var et virkelig dumt svin". En dansk forfatter med hang til flasken tager til Marokko, hvor han mĂžder en prostitueret, som han fĂ„r et forhold til. Forfatteren serverer lĂžbende mere eller mindre syrede fortĂŠllinger om alt fra det danske samfund og skĂžre eksistenser over krig, kaos og vanvid til smĂžrrebrĂždet, overlevelse og kĂŠrligheden, samt de trange kĂ„r, den lever under.

"En rÊkke fint sansede fortÊllinger, fyldt med poesi, finurlig humor og vanvid, en rÊkke nedslag i samfundets udvikling [...] En rammefortÊlling om skabelsens svÊre vilkÄr, men ud af disse anstrengelser vokser et forunderlig univers op, et puslespil med en egen magi, som fortryller og fanger lÊseren ind i dets egen verden." Karsten Just, LektÞrudtalelse

Gorm Rasmussen er dansk forfatter og journalist. Han blev fĂždt 4. november 1945 i Aalborg, tog studentereksamen fra Aalborghus Statsgymnasium i 1965, lĂŠste derefter dansk ved KĂžbenhavns Universitet, og i 1970 blev han uddannet journalist. Rasmussen debuterede i Hvedekorn i 1969, men det var i 1972, han udgav sin fĂžrste bog – digtsamlingen "MarodĂžren". Rasmussen har primĂŠrt fungeret som freelancejournalist, men har ogsĂ„ undervist pĂ„ diverse hĂžjskoler og folkeuniversiteter og medvirket i kortfilm- og dokumentarfilmprojekter.