(0)

Padder, krybdyr og fisk

e-bok


Alle dyr har deres smÄ sÊrheder, som indimellem fÄr os mennesker til at spÞrge, hvorfor dyrene egentlig gÞr, som de gÞr. Den elskede tv-vÊrt Poul Thomsen har sat sig for at undersÞge de dele af dyrenes vaner, liv og opfÞrsel, som han altid selv har undret sig over. I "Padder, krybdyr og fisk" fortÊller han blandt andet, hvorfor hanskrubtudsens arme svulmer op inden parringen, hvorfor firbenet kan tabe sin hale, og hvorfor nogle fisk svÞmmer hundredvis af kilometer imod strÞmmen for at gyde.

Bogen kan lÊses af bÄde voksne og bÞrn og indeholder et vÊld af hyggelige anekdoter om oplevelser med dyr fra Poul Thomsens egen barndom og fra hans lange karriere, der til enhver tid har drejet sig om dyr.

Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vÊrt, der i mange Är har vÊret kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han stÄr blandt andet bag bÞrneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vÊrt har Poul Thomsen skrevet bÞger om natur og friluftsliv.