(533)

Painajainen piparitalossa

ljudbok och e-bok


Piparia kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla mausteilla

Juha Vuorisen neljÀnnessÀ DikDek-dekkariparodiassa yksityisetsivÀ Tapsa MÀkilÀ pÀÀtyy isÀnnöimÀÀn maailman pienintÀ pilvenpiirtÀjÀÀ.

Legendaarisen sekopÀÀmiljonÀÀri Mikael Wöllerin omistaman pilvenpiirtÀjÀn isÀnnöinti sujuisi MÀkilÀltÀ varmasti ilman ongelmien hÀivÀÀkÀÀn, ellei WöllerillÀ olisi hieman arveluttava tapa valikoida vuokralaisiaan. Ja jottei juututtaisi vain yhteen paikkaan, piipahdetaan myös Målagassa, Andalusian Costa del Crimessa, jossa pestÀÀn huumerahan lisÀksi huoratalon lakanapyykkiÀ. Vanhus ei tule yksin.

Menossa ja monessa mukana on myös hĂ€mmentĂ€vĂ€n monitaitoinen musisoiva parivaljakko HĂ€ndikĂ€ppers. KĂ€ppers opastaa muita lĂ€nsiafrikkalaisen eebenpuisen persepuikon kĂ€ytössĂ€, kun taas HĂ€ndi heittĂ€ytyy filosofiseksi: ”MitĂ€ vittuu se mulle kuuluu, mitĂ€ mulle kuuluu?” MieslentoemĂ€ntĂ€ Herk Manningin mielestĂ€ ei kuulukaan.

Uusina kasvoina tapaamme kaksi aivan ihastuttavaa jupikkia. Jos et tiedÀ, mitÀ ne ovat, niin katso vaikka Pyongyang Timesista. Tietenkin tÀhÀn piparinmakuiseen seikkailuun mahtuu myös hempeitÀ hetkiÀ. Annankin kanssa.


UpplÀsare: Jari Karjalainen
LĂ€ngd: