(1)

Pakidanerdialogerne

e-bok


Hvad har en tĂžrklĂŠdebĂŠrende, religiĂžs muslim og en dansk nyfeminist til fĂŠlles?

Igennem snart seks Ă„r har Mette Bom boet dĂžr om dĂžr med pakistansk-dansk-amerikanske Shabana Motlani i hjertet af KĂžbenhavn.

Ikke en typisk adresse for en muslim, men Shabana er ogsÄ noget sÄ sjÊldent som en kvindelig muslim, der har gjort karriere, for normalt gÄr sÄdan nogle undertrykte rundt derhjemme, ikke sandt? Hun arbejder som IBM-programmÞr og forsÞrger familien, mens manden har taget forÊldreorloven.

Naboskabet mellem de to vidt forskellige kvinder er blevet til et venskab med gensidig forundring over hinandens kultur og vaner.

Igennem et halvt Är har de to duelleret pÄ webloggen Pakidanerdialogerne.dk. Resultatet er denne bog, spÊkket med ÞjenÄbnende diskussioner, oplevelser og anekdoter - en diskussion af kvindeliv pÄ pakidansk!: om deres fÞrste fÊlles halal-julefrokost, hvor Mette troede, at Älen ogsÄ skulle halal-slagtes. Eller dengang det gik op for Shabana, at der var grisefedt i softice, efter at hun havde haft sin sÞster pÄ besÞg, og de ikke havde spist andet.

Mette Bom (f. 1970) er cand.mag, forfatter til bl.a. Udslag - hverdagsfeminisme i det 21. Ă„rhundrede, webredaktĂžr for Socialdemokratiet. Nabo med Shabana Motlani i den ellers tĂžrklĂŠdefri Klerkegade i det indre KĂžbenhavn.