(0)

Panamaskibet

e-bok


Skibsrederen Lammers skyr ingen midler, nÄr han aner en god forretning, og krigen mellem Iran og Irak i 1980'erne bliver hans vej ind i vÄbensmuglerbranchen. Der er gode penge i vÄbenhandel under krig, men Lammers har et problem. Hans skib, som er registreret i Panama, ligger indefrosset i en norsk fjord, og uret tikker, for der er mange skrupellÞse forretningsfolk, som byder sig til overfor vÄbenhandlerne. Samtidig ligger venstreflÞjsaktivister pÄ lur for at ÞdelÊgge Lammers' planer. Da en kvindelig journalist bliver myrdet og en psykopatisk drabsmand bruges som kapitalisternes redskab, spidser situationen for alvor til.

"Panamaskibet" er en spéndende og samfundskritisk thriller om den kyniske profitjagt, der for alvor tog til i 1980’erne. Samtidig berþrer romanen den racisme, som gennemsyrede det norske samfund i 1980’erne.

John Michelet (1944-2018) var en norsk forfatter, der skrev en rÊkke actionromaner og opnÄede stor succes bÄde i sit hjemland og internationalt. Han vandt flere priser for sine bÞger, og hans actionthriller "Orions BÊlte" blev filmatiseret under samme navn og blev Norges fÞrste moderne actionfilm. John Michelet var endvidere politisk aktiv pÄ den yderste venstreflÞj og skrev en rÊkke politiske artikler i dagbladet "Klassekampen".