(3)

Parannetaan kansa

e-bok


Kansa terveeksi lÀÀkÀrin ja parantajan voimin!

Ovatko yliopistolÀÀketiede ja kansanlÀÀkintÀ lopulta kovin kaukana toisistaan?

MaalaislÀÀkÀri Tapani KiminkistÀ ja kansanparantaja Hannes Karppista yhdistÀÀ lempeÀ karisma, tapa kohdata potilaat ja huolehtia heistÀ. He ovat tahoillaan tehneet pitkÀn elÀmÀntyön suomalaisten yleisimpien sairauksien ehkÀisemiseksi ja hoitamiseksi. Yhteisen arvomaailman ja vuosien ystÀvyyden pohjalta kumpuaa syvÀ arvostus toisen tekemiseen - koulukuntaeroista huolimatta.

Kiminkinen ja Karppinen jakavat yhteisen huolen elÀmÀn perusasioiden karkaamisesta ihmisten kÀsistÀ: "Olemme nÀhneet sen johtavan epÀterveiden elÀmÀntapojen kautta moniin sairauksiin, riippuvuuksiin ja ihmissuhdetragedioihin, jotka voitaisiin terveemmÀllÀ ymmÀrryksellÀ vÀlttÀÀ." Miehet pureutuvat teoksessaan kansanterveyden ytimeen ja suomalaisten yleisimpiin sairauksiin selkeÀsanaisesti.

Tv:stÀ tuttu maalaislÀÀkÀri Tapani Kiminkinen toimii terveyskeskuslÀÀkÀrinÀ SaarijÀrvellÀ. HÀn on suosittu luennoitsija ja kolumnisti, joka taitaa tiedon annostelun huumoria unohtamatta.

Mestariparantaja Hannes Karppinen on hoitanut potilaita yli viisi vuosikymmentÀ. Kansanparantaja on erikoistunut parantamaan kansaa ikivanhoin manuaalisin keinoin.